Daca nu vrei sa patesti vreodata ce au patit concurentii la ultima editie a emisiunii Masterchef, cand au fost pusi sa recunoasca la proba de departajare cat mai multe condimente, atunci trebuie sa rasfoiesti macar o data "The Spice Book". Are toate detaliile despre cele mai importante condimente ale lumii. Daca ar fi avut si pagini cu parfum sau gust, atunci ar fi fost completa pentru ca nu te-ar mai fi lasat sa gresesti si sa pui curry in loc de boia in mancare.

Fiecare condiment important este disecat si analizat. Vei afla cum se cultiva, ce aroma si savoare are, despre preparatele culinare la care il poti folosi si alte utilizari, inclusiv cele medicinale. Cateva pagini sunt dedicate numai boabelor de mustar, piperului si ardeilor iuti.

Nici combinatiile de condimente nu sunt uitate. Vei afla cum se face Garam Masala, celebrul amestec din bucataria indiana care este cunoscut drept pudra de curry. Vei invata cu se fac celebrele sambalas – pastele din ardei iute, harissa din bucataria tunisiana, dar si amestecurile de condiemente potrivite pentru gratar.

Alt capitol din "The Spice Book" e dedicat bauturilor condimentate in care vei citi despre ceaiul de cardamon sau cafeaua cu multa vanilie.

Noua ne-au placut si retetele condimentate, detaliate pas cu pas si cu poze ajutatoare, ca sa nu gresesti pe parcurs. Am incercat supa de dovleac cu hrean si cartofii la cuptor cu ghimbir. Vrem sa incercam si retetele de lamai marocane murate si prajitura cu lamaie si seminte de mac.