E o carte de bucate plina de inspiratie si chiar haioasa pe alocuri, s-au grabit sa aprecieze criticii culinari. “My Father's Daughter: Delicious, Easy Recipes Celebrating Family & Togetherness” e uimitor de simpla si nu are retete bune pentru cure de slabire.

Desi pare o carte glossy nu are nimic pretentios in ea. Doar retete testate de actrita cu mana ei, usor de preparat si de urmat si, cu siguranta, foarte gustoase: prajiturele cu ovaz si stafide, negrese, pui rotisat, sos guacamole sau o prajitura cu cartof si ustuori.

Mesajul pe care il transmite cartea conteaza, insa, mai mult decat retetele in sine. Importanta meselor in familie, alturi de prieteni si apropiati si mancarea sanatoasa sunt cele doua idei pe care Gwyneth Paltrow a avut grija sa le sublineze apasat in cartea ei.

Fiecare reteta are povestea originii ei, evident presarate cu staruri si scene de pe platourile de filmare de la Hollywood, acolo unde Gwyneth si-a petrecut copilaria. Din povestile de inceput am aflat ca actrita a luat o lectie particulara de gatit de la Jamie Oliver sau cat de bune erau fursecurile coapte de mama ei si cum o apuca cateodata nostaliga dupa o salata Nicoise.

Pregateste-te, insa, sa dai si peste ingrediente pe care sa nu le gasesti prea usor prin magazine: sunca de rata, siropul de zahar brun sau maioneza vegetariana. Si sa nu te mire prea tare cand vei gasi notate preturi de 60 de dolari pentru o stilca de ulei de masline pe care Paltrow o considera o investitie buna in bucatarie. Pana la urma bugetul ei nu este al unui muritor de rand, ci al unui star.

Cartea o poti cumpara de pe Amazon la pretul de 17.28$.