Si printesele stau in bucatarie, iar atunci cand isi pun la incercare maiestria dovedesc ca pot sa fie artisti culinari priceputi. Principesa Margareta a Romaniei a adunat in "Carte regala de bucate" feluri de mancare pe care le-a indragit in copilarie, altele pe care le-a descoprit la maturitate si unele noi pe care le-a aflat de la fete incoronate ale Europei.

De altfel, cartea e mai mult decat o colectie de retete bine alese. E ca o poveste a familiei regale a Romaniei si a legaturilor pe care aceasta le are cu alte case regale de pe continent. In fata retetelor sunt marturisiri despre descoperirea lor, despre oamenii de la care au fost transmise: bunicile Principesei, mama Principesei -regina Ana, surorile ei, regina Spaniei sau chiar printul Charles al Marii Britanii.

“Desigur, a le oferi musafirilor tot ce este mai bun, mai pretios si mai frumos este reflexul mandru al oricarei gazde, purtatoare de coroana regala sau nu. Dar, atunci cand ospitalitatea imbraca vesmintele simbolice ale unei intregi natiuni, istorii, culturi sau traditii, ea are un inteles si o insemnatate in plus", scrie Principesa Margareta in prefata cartii. In ea vei gasi o lectie de bucatarie regala, dar si una de istorie, iar garantia calitatii e data de faptul ca toate retetele prezentate au fost gatite si la Palatul Elisabeta.

Noi am incercat si ne-au placut ouale coapte in cartofi, New York cheesecake, Lemon drizzle cake (o delicioasa prajitura cu lamaie si mac), gazpacho andaluz si sufelul de branza.