Bucataria asiatica pare exotica la prima vedere, iar felurile de mancare cu nume complicate par greu de realizat. De fapt, nu iti trebuie decat cateva retete bune si ingredientele specifice pentru a face o masa gustoasa si rapida.

“200 Wok Recipes” (200 de retete de gatit la Wok) e ideala pentru incepatorii care vor sa testeze mancarea chinezeasca in bucataria de acasa. Gasesti inca de la inceput explicatii despre tehnici de gatit folosite in bucataria chineza, condimentele, ustensilele de care ai nevoie, tot ce trebuie sa stii despre cum sa alegi un wok si cum sa il cureti.Daca esti lipsit de idei vei gasi si sugestii de meniuri pentru serile din timpul saptamanii, pentru petreceri sau pentru vegetarieni, compuse din retetele prezentate in carte.

Pentru fiecare categorie de carnuri exista un capitol aparte in carte cu preparate din porc, vita, pui , peste si fructe de mare. Vei gasi un capitol pentru legume si tofu si un altul pentru orez si taitei. In plus, la finalul fiecarei retete gasesti si o alternativa care se pregateste cu ingredientul principal.

Noi am incercat si ne-au placut: Egg fried rice (orez cu ou prajit). Pork with ginger, coriander & soy (Porc cu ghimbir, coriandru si soia) si Cashew chicken with peppers (Pui cu nuci caju si ardei).