O lamaie, un lime, o portocala si un grepfrut sunt alaturarea perfecta pentru un suc racoritor de vara. Dar atunci cand nu ai la dipozitie un storcator profesionist, trebuie sa stii sa storci fructele cu mana ta. Uite ce secrete trebuie sa stii ca sa nu mai pierzi niciun strop de zeama si nici o bucatica din pulpa fructelor.

Ruleaza lamaile pe masa

Daca nu ai nici macar un storcator clasic de citrice si trebuie sa te descurci doar cu mainile, atunci aceasta este cea mai buna si mai rapida metoda de a stoarce o lamaie bine. Inainte sa o tai pe jumatate, ruleaz-o putin pe masa, apasand usor cu podul palmei. Aceasta miscare va rupe membranele din interiorul fructului si, astfel, sucul va fi eliberat mai usor.

Incalzeste citricele la cuptorul cu microunde

Unii dintre voi poate stiti deja de acest truc, dar e bine sa fie reamintit pentru ca este unul esential, daca vrei sa storci bine un lime sau o lamiae. Pune-le in cuptorul cu microunde timp de 10 secunde. Procesul care are loc in interiorul fructului este similar cu ceea ce se intampla in cazul in care le rulezi pe masa. Practic, microundele trec de coaja fructului si influenteaza moleculele de apa din el. Astfel, coaja si pulpa fructului sunt mai moi si mai usor de rupt,  iar dupa ce tai fructul vei putea scoate mai usor sucul din el.

Ingheata citricele si apoi pune-le la microunde

De ce ai face asta, cand poti sa folosesti una din primele doua variante? Explicatia este ca atunci cand il pui la congelator, apa continuta de fruct ingheata, isi mareste astfel volumul si rupe sau cel putin face mai fragile membranele fructului pentru a elibera mai usor sucurile. Dupa cateva ore in congelator, citricele pot fi scoase si inclazite la microunde timp de 30-60 secunde. Metoda necesita, insa, mult mai mult timp decat primele doua.

Nici una dintre aceste variante nu iti va asigura cantitatea de suc pe care o poti obtine cu un storcator de fructe electric. Totusi te vor scapa de situatiile in care arunci jumatate dintr-o lamaie pentru ca nu ai reusit sa ii scoti toata pulpa si sucul.

Ai si alte metode ingenioase de a face mai repede un suc de citrice? Te invitam sa ni le spui.

Tags: citrice, sucuri