Puii negri exista de foarte mult timp in bucataria asiatica. Marco Polo a fost primul care a vorbit de acesti pui incepand cu sfarsitul secolului 13. Inca din trecut, carnea acestora era foarte apreciata din punct de vedere medicinal, datorita mai multor proprietati: se zice ca aceasta intareste sistemul imunitar, trateaza diabetul, anemia, dezechilibrele postnatale si problemele sistemului reproductiv feminin.

Rasa are mai multe calitati neobisnuite: carnea si oasele sunt de un albastru inchis, puii au 5 degete la fiecare picior (majoritatea puilor au doar 4) si au niste pene fine ca matasea – tocmai de aceea se numesc Silkie Chicken. Mai multe despre proprietatile puilor negri poti citi aici.

Jamie Oliver i-a testat pentru rubrica Weird & Wonderful de pe FoodTube, canalul sau de YouTube si a folosit pentru asta doar ingrediente negre - de la piper negru, usturoi negru, orez negru, ardei iute ancho si mure. Te invitam sa vezi video-urile de mai jos si sa ne spui daca te tenteaza sa-i incerci si tu acasa.

Reteta: pulpe de pui negri cu linte, varza neagra si zmeura

Reteta: piept de pui negru la gratar cu fasole si ciuperci negre