Cum prima varianta e la indemana oricui, cea de-a doua va fi cu siguranta mult mai apreciata de perechea ta. Mai ales daca nu ai o inclinatie speciala spre arta culinara si nici nu te pasioneaza bucataria. Efortul va fi apreciat!

Urmeaza sfaturile noastre ca sa te descurci cu o sarcina atat de noua si, aparent, atat de complicata.

Gandeste in termeni simpli

Cina in doi, de Ziua Indragostitilor, nu e momentul in care sa aplici spontaneitatea. Mai bine mergi pe mana a ceea ce stii sa faci decat sa incerci retete inedite pe care le-ai vazut la televizor. Decat un muschi de vita in sange, mai bine o friptura simpla de pui.

Planifica din timp

Scrie meniul pe hartie si vezi ce poti gati cu o zi sau cateva ore inainte. Nu vrei sa iti lasi jumatatea sa asculte muzica in timp ce tu te dai de ceasul mortii cu sufleul. Pregateste aluatul, toaca legumele sau marineaza carnea din timp, astfel vei salva minute pretioase pe care le poti petrece savurand sampanie.

Simplu, variat si aromat

Acestea trebuie sa fie trasaturile meniului tau pentru doi. Nu te rezuma doar la felul principal. Gateste aperitive mici pe care sa le puteti ciuguli impreuna de pe aceeasi farfurie. Alege ingrediente usoare, branzeturi fine, carnuri slabe, salate colorate si un desert simplu. Renunta la prajeli (nu numai ca distrug silueta, dar lasa si un miros cumplit in casa) si mizeaza pe arome puternice de scortisoara, vanilie, cuisoare, citrice.

Prezentarea conteaza

Se spune ca prima data mananci cu ochii, asa ca degeaba ai gatit cea mai gustoasa mancare daca nu stii cum sa iti vinzi marfa! Gandeste-te ca fiecare fel e ca un cadou legat cu fundita pe care perechea ta trebuie sa il descopere. De la felul in care este aranjata masa pana la felul in care pui si decorezi mancarea pe farfurii, totul conteaza. Pe langa lumanarile si paharele de sampanie la care sigur te-ai gandit, fa rost de vesela simpla (nu farfuriile cu buline si flori din bucatarie), renunta la servetelele de hartie in favoarea celor din material si pune alaturi de masa o frapiera in care sa tii bauturile la rece.

Distreaza-te!

Nimic nu poate ruina mai repede seara decat un bucatar stresat, care se ridica de nenumarate ori de la masa ca sa verifice friptura. Sau isi cere scuze de mii de ori pentru clatitele prea flambate. Joaca totul pe cartea farmecului si a nonsalantei chiar daca mancarea pregatita nu e de nota 10. Si, da, e permis sa lasi vasele nespalate pana a doua zi.

Te-am convins sa te apuci de treaba? Uite ce ai putea sa incluzi in meniul de Ziua Indragostitilor.

Pentru cateva aperitive inedite gasesti idei aici

La felul principal alege dintre:

 Iar la desert poti pregati: