Inainte de toate, gandeste-te la un loc frumos, special, care sa insemne ceva pentru voi. Creeaza o atmosfera placuta, calda si indreapta-ti atentia catre culorile intense si pasionale, in care sa se reflecte iubirea pe care o simtiti unul fata de celalalt.

Dupa ce ai terminat cu micile detalii de atmosfera, concentreaza-te asupra alimentelor pe care urmeaza sa le prepari. O cina romantica in stil gourmet trebuie sa contina cel putin trei feluri de mancare, inclusiv un aperitiv, un fel principal si un desert. O alta conditie esentiala este ca fiecare preparat sa contina alimente afrodisiace, de efectul carora sa va bucurati mai tarziu.

Un aperitiv potrivit pentru acest tip de seara poate sa fie format din fructe proaspete, exotice, care pe langa proprietatile nutritive, va vor introduce intr-un minunat joc al seductiei. Rodiile sunt ideale pentru inceput, la fel ca si fructul pasiunii sau capsunele.

Pentru felul principal, alege o reteta care sa contina scoici. Acestea au o legatura directa cu functia sexuala si contin mult zinc, despre care se crede mareste libidoul prin favorizarea producerii de testosteron. Scoicile cu lamaie si vin alb se potrivesc de minune atat cu tema cinei, cat si cu atmosfera creata, asa ca poti lua in considerarea prepararea acestui fel. Daca vrei ceva si mai sofisticat, poti pregati o fazan, la care sa adaugi o garnitura de trufe.

Nu in ultimul rand, desertul trebuie sa fie punctul culminant al serii si sa intruneasca intreaga idee de cina gourmet. Poti opta pentru o prajitura tirmaisu, un piure de zmeura sau o prajitura care sa contina multa ciocolata neagra. Aceasta din urma contine un compus care elibereaza endorfine si creste sentimentul de atractie pe care il simt doua persoane una fata de cealalta. Daca te gandesti la ceva si mai iesit din comun, nu ezita sa te aventurezi in a pregati ananas prajit cu miere si fistic.

Tine minte insa, ca o cina gourmet nu se rezuma doar la felurile de mancare, ci la intreaga atmosfera pe care o creezi. Imbinarea iscusita a aromelor si atentia pe care o acorzi detaliilor conteaza extrem de mult, iar chimia dintre tine si sufletul tau pereche va va ajuta sa petreceti o seara romantica, de neuitat.

Tags: cina, gourmet