Ingrediente:

  • 500g muschi file de porc
  • 120g cascaval Delaco Sofia
  • Sare, piper
  • 35g unt pentru prajit
  • 50g ceapa
  • 300g ciuperci champignon
  • 125ml vin alb
  • 150ml smantana
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina

Mod de preparare:

1. Taie muschiul file transversal, în felii de cca. 0,5 cm si asezoneaza cu sare si piper.
2. Incinge untul si uleiul intr-o tigaie, si prajeste feliile de muschi file pe fiecare parte cca. 1-2 minute, apoi scoate-le si lasa-le deoparte.
3. Caleste putin ceapa tocata marunt si ciupercile champignon taiate felii.
4. Stinge-le cu vin alb, adauga smantana si lasa-le sa fiarba cca. 2-3 minute.
5. Adauga treptat in sosul format untul si faina, condimenteaza cu sare si piper si lasa sa fiarba cateva minute
6. Adauga carnea si las-o sa se incalzeasca putin, iar la final presara patrunjelul.
7. Adauga fileurile impreuna cu sosul intr-un vas termorezistent uns cu putin unt si presara din belsug cascaval Sofia ras.
8. Pune vasul in cuptor pana ce cascavalul se rumeneste.

Descopera mai multe retete pe Fanbranza.ro!