Nu e prea usor sa sari din pijamele direct in sortul de bucatarie dimineata, cand esti pe fuga, ca sa iti pregatesti micul dejun. Sau poate ca nu iti place ca dupa o zi lunga la serviciu sa ajungi acasa si sa incepi sa gatesti cina.

Noi iti propunem 5 feluri de mancare ce se potrivesc perfect in oricare din cele doua momente. Gateste-le din timp si savureaza-le fie langa o ceasca de cafea, fie cu un pahar de vin.

Sandvisuri cu bacon si ou

Nu este un sandvis traditional ci unul in care scapi de maioneza si adaugi rucola crocanta, ceapa caramelizata si cateva felii de rosii. Poti sa il iei si la pachet daca nu ai timp sa savurezi micul dejun acasa. Sandvisul cu bacon si ou este la fel de bun si pentru cina rapida, inainte sa iesi cu prietenii in oras.

Omleta cu stil

E cel mai usor de pregatit fel de mancare la micul dejun, si recunoaste, ca de multe ori a fost solutia salvatoare si la cina. Propunerea noastra e o omleta parfumata si cremoasa, cu slavie si mozzarella.

Placinte rumene

O doza de energie poate veni si sub forma unei placinte. Pregateste o placinta cu spanac de seara. O poti gusta si la cina, si poti sa lasi si cateva felii pentru dimineata. E buna langa o cana cu iaurt de baut.

Pizza in orice moment al zilei

Multora le place pizza, dar la micul dejun nu te-ai gandit ca poti manca repede un astfel de preparat. Pregateste de seara niste mini calzone cu sunca si branza si le poti manca si dimineata reci.

Un sufleu consistent

La micul dejun iti doresti o portie consistenta care sa iti tina de foame peste zi. Nimic mai simplu daca in aceeasi farfurie pui carnaciori, cartofi si putina branza. Se poate sa le ai pe toate daca le pregatesti de seara sub forma unui sufleu rumen.

Tags: mic dejun, cina