1. Mic dejun frantuzesc
Istoria micului dejun frantuzesc incepe in secolul al XVIII-lea, cand obiceiul de a bea cafea alaturi de paine prajita s-a raspandit in orase. Abia la sfarsitul secolului XIX a fost inventat termenul "petit dejeuner". Si nu degeaba i se zice "petit". Micul dejun nu este o masa copioasa in Franta. Este mai degraba un rasfat si consta in ceva dulce.
Acesta contine o bagheta pe care sa o tai felii mici si sa o savurezi sub forma de tartine cu unt si cu gem, croissante cu unt (cea mai buna reteta de croissante o gasesti aici), cafe au lait (savurata din cani voluminoase) si un pahar de suc proaspat de portocale.

2. Clatite americane
Schimba meniul de la micul dejun in zilele speciale si inlocuieste sandvisurile cu niste clatite dulci. Iar daca pana acum te-ai intrebat cum se fac faimoasele pancakes (clatite americane) noi te invatam si iti garantam ca nu e nimic complicat. Iti va fi greu sa te abtii sa nu le mananci simple, dar daca mai salvezi cateva bucati unge-le cu crema de branza dulce amestecata cu dulceata de fructe de padure.



 

2. Friganele sau French toast
Pain perdu in franceza sau friganea, asa cum se numeste in romana, este o gustare atat de simpla, si totusi atat de savuroasa, incat francezii o puteau inventa.Feliile coapte se servesc cu o sumedenie de toppinguri: gem, marmelada, unt, miere, sirop de artar, sirop aromat de fructe, sos de mere, frisca, fructe, ciocolata, Nutella, zahar, iaurt, zahar pudra, bacon, branza, inghetata, diferite nuci sau alte topping-uri similare.

4. Omleta gourmet
Pentru un rasfat ca la carte, iti propunem cateva retete speciale de omleta, care te vor surprinde prin combinatiile neasteptate de gusturi.

5. Briose si ceai
Ce poate fi mai placut pentru o dimineata de duminica decat sa te rasfeti cu o briosa pusa alaturi de un ceai fierbinte sau o ceasca de cafea? Avem cateva propuneri de retete: