Ia o pauza de la gatit

Din cand in cand, este bine sa iesi putin din bucatarie si sa nu gatesti timp de cateva zile. Poti sa cumperi un pui de la o rotiserie din oras, sa comanzi o pizza sau niste mancare chinezeasca sau sa incerci un restaurant nou. Bineinteles, exista si varianta de a lasa pe cineva apropiat sa gateasca in locul tau. :-)

 

Incearca un nou tip de bucatarie

Propune-ti sa descoperi mai des noi tipuri de bucatarii din lumea intreaga. Poti face asta o data la doua saptamani sau o data pe luna - alege un interval de timp realist pentru tine. Vei descoperi ingrediente noi, vei invata tehnici de gatit si probabil vei gasi cateva retete preferate pe care sa le incerci mai des. 

 

Inspira-te din cartile de bucate

Sigur ai o carte de bucate care sta ascunsa pe raft si pe care planuiai de mult sa o folosesti. Acum e momentul. Alege cateva retete si apuca-te de gatit! Sigur vei gasi ceva pe placul tau, care sa-ti puna si creativitatea la incercare. 

 

Planifica-ti mesele

Foloseste aceeasi carte de bucate (sau altele, daca la ai la indemana), alege retetele care ti se par interesante si fa-ti planul de mancare pentru o saptamana intreaga. Stim ca dureaza ceva timp, dar merita din plin! Vei face mai putine drumuri la magazin, vei cheltui mai putin pe ingrediente si nu vei mai arunca atat de multa mancare. In plus, vei stii dinainte ce mananci la mic dejun, pranz sau cina. :-) 

 

Fa schimbari mici in retete

Unul dintre principalele motive pentru care mesele ti se pot parea plictisitoare este pentru ca preparatele au acelasi gust. Partea buna este ca poti remedia acest lucru fara sa fie nevoie sa schimbi retetele cu totul, ci doar modificand cateva ingrediente. De exemplu, data viitoare cand faci supa, ii poti adauga putin sos iute, iar gustul va fi unul diferit.