Poate ai observat ca multe dintre cafenele ofera alaturi de ciocolata calda, sau inauntrul ei, marshmallows sau mini-marshmallows, ceea ce transforma ciocolata calda dintr-o simpla bautura intr-un desert pentru serile geroase de iarna.

Dar ce te faci cand vrei sa iti pui marshmallows si in cana de acasa?

Din pacate, acestea sunt destul de greu de gasit in comert, cel mai usor fiind sa ti le comanzi online, de pe diverse site-uri din strainatate. Si cu toate acestea, nu vor avea niciodata acelasi gust precum cele facute in casa.

Asadar, iata cum sa faci acasa „pufoseniile” albe delicioase care sa completeze gustul unei ciocolate calde perfecte!

 

Ingrediente:

Albusurile de la 3 oua mari (la temperatura camerei)

13 foi de gelatina

700 grame zahar pudra

100 g zahar pudra pentru glazura

1 lingurita si jumatate de glucoza lichida

Semintele de la 1 pastaie de vanilie

Putin ulei pentru a unge tava

4 linguri de ulei de porumb

Metoda de preparare:

Intr-un bol termorezistent mare, bate albusurile de ou cu un mixer electric, pana cand acestea devin foarte pufoase.

Pune foile de gelatina intr-un bol adanc si acopera-le cu aproximativ 200 ml de apa rece, pentru a le inmuia.

Intr-o cratita inalta, toarna 700 grame de zahar pudra, glucoza lichida si 300 ml de apa. La foc mic, incalzeste-le pana la 130 grade (aici ai nevoie de un termometru culinar). Indeparteaza cratita de pe foc si adauga gelatina, cu tot cu apa in care s-a inmuiat, in acest zahar fierbinte. Ai mare grija cand lucrezi cu zahar fierbinte, te poti frige! Iti recomandam sa porti manusi pentru cuptor, pentru a fi sigur ca nu te ranesti. Amesteca totul pana cand gelatina s-a topit si s-a incorporat bine in zahar, dupa care toarna acest amestec intr-un borcan mare, rezistent la caldura.

Intoarce-te la bolul in care ai mixat albusurile si mai amesteca-le pana cand se formeaza niste varfuri tepene. Amesteca incontinuu, turnand in acelasi timp siropul cald rezultat mai devreme, intr-un sir subtire si continuu. Mixeaza totul in continuare, pana cand totul devine omogen, fin si straluceste. Dupa aceea, adauga semintele de la pastaia de vanilie si foloseste mixerul timp de inca aproape 8 minute, pana cand amestecul devine vizibil mai gros.

Intr-o tava (dimensiuni aproximative 25 cm x 35 cm), pune folie alimentara (din plastic, nu aluminiu) si unge-o cu ulei de floarea soarelui. Amesteca 100 grame de zahar pudra cu faina de porumb si apoi cerne o treime din acest amestec peste folia alimentara unsa cu ulei. Peste aceasta pojghita de zahar, toarna amestecul de marshmallow obtinut mai devreme, niveleaza-l cu o spatula si lasa-l sa se „odihneasca” timp de 2 ore.

Apoi, pe blatul de lucru, intinde o bucata mare de hartie de copt, cerne inca o treime din amestecul zahar – faina de porumb. Rastoarna marshmallow care s-a intarit peste acesta pojghita si indeparteaza-i folia alimentara. Mai adauga putin cat putin din amestecul ramas de zahar pudra – faina de porumb.

Cu un cutit pe care l-ai trecut prin amestecul de zahar pudra si faina, taie marshmallow-ul in cubulete de circa 3 x 3 cm, avand grija sa adaugi constant zahar pudra cu faina de porumb pe toate laturile taiate, dar si pe cutit, pentru ca toate bucatelele de marshmallow sa fie pudrate pe cat se poate de uniform. Altfel, partile care nu sunt cernute cu zahar, vor fi lipicioase.

Marshmallow-urile vor tine cam doua zile intr-un recipient inchis ermetic. Daca vrei sa le depozitezi asa, pune intre straturi hartie de copt.

 

Seri linistite iti dorim!