Totuşi, câteodată, din grabă sau neatenţie, nu le tratăm aşa cum ar trebui. Iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care ar trebui să le evităm când vine vorba de cuţite.

Îţi scapă din mână

E periculos mai ales pentru tine, dar şi pentru integritatea lui. Dacă scapi lama cu vârful în jos pe gresie, ai toate şansele ca aceasta să se îndoaie sau să se zgârie. Ai grijă să nu ai mâinile ude când foloseşti cuţitul şi, de asemenea, evita să îl aşezi pe marginea blatului, de unde ar putea să cadă.

Le laşi în chiuvetă

Cuţitele sunt făcute să fie cât mai rezistente, dar dacă le vei lăsa o zi întreagă în chiuvetă, nici măcar ele nu vor fi protejate de rugină şi pete. Spală-le cu apă călduţă de fiecare dată când le foloseşti şi usucă-le foarte bine înainte de a le pune în suport.

Le bagi în maşina de spălat vase

Detergenţii folosiţi de maşina automată nu sunt chiar cei mai prietenoşi cu iubitele noastre ustensile. Evită maşinile de spălat vase când vine vorba de cuţite pentru a evita ruginirea lamei, îndoirea ei sau desprinderea mânerului.

Nu le depozitezi corect

Un suport special de lemn sau o bandă magnetică pentru cuţite e tot ce ai nevoie. Evită să mai arunci cuţitele pur şi simplu în sertar dacă vrei să le prelungeşti viaţa.