Rosii, verzi sau galbeni ardeii iuti exista in peste 200 de varietati in toata lumea. Mai mici sau mai mari, mai iuti sau mai putin iuti acestia sunt apreciati in bucatariile zonelor calde pentru ca dau sezatia de racoare in ciuda iutimii lor.

Se spune ca pe cat e de mic un ardei iute, pe atat de puternic e gustul lui, dar de cele mai multe ori chiar si varietatile din acelasi soi pot avea un continut diferit de capsaicina ( substanta care le da gustul iute). Asa ca nu ii alege numai dupa marime.

Citeste si: Gustul care iti da foc. Uite ce trebuie sa stii despre ardeii iuti

Nu exista retete mai potrivite in care sa le incerci gustul unic decat cele din tarile sud-ameicane, unde localnicii le apreciaza savoarea incepand cu micul dejun si terminand cu cina. Iti propunem 5 retete care sa te poate prin minunata bucatarie sud-americana in Peru, Mexic sau Jamaica.

Citeste si: Combinatii perfecte. Cum sa gatesti cu ardeiul iute