Un bol mic de fulgi de ovaz consumat in fiecare dimineata iti protejeaza inima si te ajuta sa ai o viata mai lunga si mai sanatoasa. Acestia sunt deja consumati de sportivi si de persoanele atente la alimentatia lor, pentru continutul mare de fibre si impactul benefic asupra functionarii sistemului digestiv. 

Cercetatorii au descoperit insa ca efectul cerealelor integrale este mai important decat atat: 1 bol consumat zilnic reduce cu 5% riscul de deces si cu 9% cel al bolilor de inima.

Studii anterioare au demonstrat ca cerealele integrale intaresc densitatea de minerale din oase, scad presiunea sanguina si scad riscul de diabet. O fibra din fulgii de ovaz, in particular, numita beta-glucan, scade colesterolul si protejeaza impotriva bolilor cardiace. Fulgii de ovaz sunt recomandati si pentru continutul bogat de nutrienti precum zinc, cupru, fier si tiamina.

Ai suficiente motive sa iti incepi ziua cu o portie delicioase de fulgi de ovaz. Pentru un plus de beneficii, ii poti combina cu fructe – banane, afine, zmeura, mere, pere, kiwi sau poti incerca niste retete delicioase.