Bucataria din anul 2063 va ajuta sa traiti mai mult, va sugereaza alimentele din dieta zilnica pentru a va optimiza performantele si va impiedica sa mancati intre mesele principale ale zilei, afirma autorii proiectului "2063 Dining".

Compania germana Miele, specializata in produse de bucatarie, a incheiat un parteneriat cu organizatorii Festivalului de Design de la Londra si cu maestrul bucatar Ben Spalding pentru a lansa "2063 Dining", un proiect conceput sub forma unei expozitii care prezinta felul in care oamenii vor gati peste 50 de ani.

Dispozitive care scaneaza palma pentru a monitoriza nutritia, pereti comestibili si carpete din iarba vor face parte din conceptul de bucatarie a viitorului, au prezis mai multi experti in domeniu.

La fel ca un tip de nutritionist personal, dispozitivele de monitorizare a starii de sanatate vor deveni o prezenta constanta in bucataria viitorului, oferind in timp real date medicale complete pentru toti membrii familiei care locuiesc in acea casa.

Dispozitivele de monitorizare vor fi capabile sa ii anunte pe oameni nu doar in legatura cu momentul in care acestia au atins nivelul maxim admis de calorii pentru ziua respectiva, ci si sa ofere informatii importante despre concentratia de grasimi din organism, ritmul cardiac si concentratia de colesterol, sugerand, totodata, o dieta creata special pentru optimizarea performantelor fizice ale fiecarui membru al familiei.

Alte elemente high-tech din bucataria viitorului sunt senzorii de luminozitate si de sunet, care se vor activa in functie de felul in care bucataria va fi folosita.

Atunci cand copiii isi fac temele, bucataria va emite o lumina galbena si o muzica in surdina pentru a-i ajuta sa ramana concentrati, iar expertii prezic faptul ca aceste elemente vor deveni interjansabile, folosind tehnologia undelor cerebrale, instalata intr-unul dintre peretii bucatariei. Astfel, utilizatorul va opera modificarile dorite prin simpla gandire la nevoile sale.

Bucataria viitorului va fi echipata cu pereti vegetali pentru asigurarea rezervelor de apa si pentru a creste nivelul de oxigen disponibil in locuinta.

Totodata, bucataria viitorului va fi perfect echipata cu tehnologia de hidronutritie necesara pentru a creste fructe, legume si ierburi proaspete in "buzunare" special amenajate ale peretilor.

Morgaine Gaye, futurolog in gastronomie, care prezice tendintele din domeniul culinar, considera ca oamenii vor incepe sa manance gandaci in viitor. "Intrucat rezervele de carne vor scadea in anii care vor urma, va trebui sa cautam in alta parte surse de proteine si asta inseamna ca vom manca chiftele cu viermi si burrito cu gandaci", spune Morgaine Gaye.

Sursa: Mediafax.ro

Iata si imagini cu bucataria viitorului: