Nu stim multa lume care sa nu fi incercat cremele de ciocolata din gama Nutella, Finetti sau Milky Way, intinse pe o felie de paine prajita sau un biscuit. Sunt un rasfat pe care macar o data ti-ai permis sa il incerci, chiar daca stii ca are multe calorii. In cazul multora, crema tartinabila cu ciocolata a devenit chiar dependenta.

Pentru cei care vor sa se rasfete in continuare cu acest gen de desert sau pentru cei care vor sa faca o surpriza dulce prietenilor, oferindu-le un borcan, le aratam cum se poate face o crema tartinabila de ciocolata si migdale in propria bucatarie. Nu garantam ca te vei putea opri si nu vei devora un intreg borcan.

Ingrediente ( pentru 350-400g):

  • 170g migdale prajite
  • 250g ciocoltata cu lapte, tocata
  • 85g ciocolata amaruie, tocata
  • 2 linguri ulei de migdale
  • 3 linguri zahar pudra
  • ½ lingurita extract de vanilie
  • ¾ lingurita sare

Sfat: Migdalele pot fi inlocuite cu arahide, fistic, nuci sau alune de padure, iar pentru a obtine o crema mult mai fina o poti strecura inainte de a o pune in borcan.

Topeste ciocolata la bain-marie sau la microunde. Macina cu un robot de bucatarie sau blender migdalele cat mai fin.

Adauga uleiul si mixeaza pana se formeaza o pasta. Pune zaharul, extractul de vanilie si sarea si amesteca bine.

Toarna ciocolata topita si incorporeaza-o cu o spatula.

Strecoara tot amestecul si pune-l intr-un recipient pe care il poti inchide etans. Lasa-o sa se raceasca apoi pastreaza-o la frigider.