1. Yuanyang — China

Aceasta specialitate este populara in mai multe parti ale Chinei, in special in Hong Kong. Se face amestecand 3 parti de cafea si 7 parti de ceai neagru cu lapte. Initial, Yuanyang se servea doar la cafenele, dar in prezent se gaseste si in meniurile restaurantelor.


Foto: Dailymeal

2. Cortado — Spania/Portugalia/ Columbia

Un cortado este un espresso cu foarte putin lapte cald. Este asemanator cu caffe macchiato din Italia.


Foto: Instagram

3. Wiener Melange — Austria

Aceasta specialitate vieneza este foarte asemanatoare cu cappuccino. Este facut din doua shoturi de espresso cu lapte si spuma de lapte.


Foto: Dailymeal.com

4. Café de Olla — Mexic

Este cafea preparata in oale de lut, care ii dau o aroma speciala. Contine si scortisoara, care o indulceste discret.


Foto: Dailymeal.com

5. Kopi Susu Panas — Malaezia

Britanicii au introdus cafeaua in Malaezia la inceputul secolului al 19-lea, insa stilul in care se consuma aici este unul intens si dulce. Se foloseste o cafea tare si se amesteca cu lapte condensat.


Foto: Dailymeal.com

6. Cafeaua turceasca

Este cafeaua la ibric, facuta din boabe proaspat macinate, fierte intr-un vas din cupru numit "cezve". Se toarna intr-o cana mica si se serveste fierbinte, cand zatul se asterne la fund.


Foto: Dailymeal.com

7. Cafeaua filtrata indiana

Cunoscuta si sub termenul de kaapi, cafeaua indiana este facuta din boabe proaspat macinate, cu lapte si cicoare. Este preparata intr-un recipient metalic cu doua cupe circulare, din care iese o cafea intensa.


Foto: Dailymeal.com

8. Espresso Romano — Italia
Cafeaua este treaba serioasa in Italia, in special in Roma, unde espresso este regele. Aici au si luat nastere o multime de bauturi pe baza de espresso. Trebuie sa incerci un shot de espresso servit cu o felie de lamaie, care te umple de energie.


Foto: Dailymeal.com