Prima zi de iarna, ziua in care „potrivim ceasurile” in numaratoarea inversa pana la momentul cel mai magic din an, Craciunul! Dar pentru noi, romanii, data de 1 decembrie nu are doar aceasta semnificatie, ci si una mai speciala – este ziua noastra, oriunde ne-am afla in lume! Asadar, la multi ani, dragi romani! La multi ani frumosi, plini de sanatate, impliniri si bucurii!

Desi mai avem putin peste trei saptamani pana la masa festiva de Craciun, planificarea din timp a acesteia nu a stricat niciodata. Haideti sa aflam impreuna cum o putem decora intr-un mod unic, cu obiecte lucrate de noi insine, sau impreuna cu familia.

1. Suport de lumanare cu Craciunita sau Amaryllis

Pentru un suport de lumanare cu floare, vei avea nevoie de:

-        Un bol cu adancime mica

-        2-3 Craciunite mici sau 2-3 Amaryllis

-        O lumanare de forma conica

-        Un suport metalic pentru flori, cu tepi

Lipeste suportul metalic cu tepi de fundul bolului, folosindu-te de putina ceara topita de lumanare. Odata ce ai securizat acest suport, infige in tepii sai lumanarea conica, pentru a-i oferi acesteia stabilitate. Ai grija ca suportul sa fie cu adevarat lipit bine de fundul bolului, pentru a evita ca lumanarea sa se rastoarne (mai ales atunci cand este aprinsa).

Toarna putina apa in bol, pentru florile pe care urmeaza sa le pui. Taie codita florilor astfel incat sa iti ramana initial 3-4 cm si incearca sa le infigi si sa le aranjezi in suportul metalic cu tepi. Scopul este sa inconjori toata baza lumanarii si sa ascunzi acest suport. In  cazul in care codita florilor este prea mare, mai poti taia putin din ea, pana cand se potriveste.

2. Pomme de senteur facut de tine

Multi dintre noi, in momentul in care simt miros de portocale, sau scortisoara, sau turta dulce, sau cozonac... exclama in momentul imediat urmator: „Miroase a Craciun!”

Indiferent de mirosul care tie iti spune ca a venit Craciunul, pentru un pomme de senteur pentru aceasta perioada din an, vei avea nevoie de:

-        Portocale si/ sau grapefruit

-        Cuisoare intregi

-        Elastice de cauciuc

-        Scobitori

Pune un elastic in jurul portocalei sau grapefruitului pe care il pregatesti. Acest elastic are doar rolul de a te ghida, dupa care este indepartat. Cu ajutorul unei scobitori, fa in coaja fructului gauri mici, urmarind elasticul. In acestea, introdu cate un cuisor. Fa cate randuri iti doresti, iar daca vrei modele mai complexe, poti renunta la elasticul de cauciul si te poti juca cu imaginatia, dupa cum vezi in galeria de imagini si nu numai.

3. Pahare cu sclipici pentru lumanari

Luminile sunt responsabile pentru mare parte din atmosfera, fie ca vorbim de o cina la un restaurant, o zi de nastere intr-un cadru intim, sau o seara intre prietenele cele mai bune, petrecuta acasa. Insa in general, toate acestea se incadreaza in categoria serilor speciale. Iar Craciunul este cu siguranta una dintre cele mai speciale seri din an.

Asadar, pentru aceste pahare cu sclipici pentru lumanari, vei avea nevoie de:

-        Sabloane in forme preferate de tine (brad de Craciun, reni, fulgi de nea, Mos Craciun etc.)

-        Pahare inalte, fie complet transparente, fie colorate, dar cu transparenta mare

-        Banda adeziva transparenta

-        Lipici lichid, cu varf subtire pentru aplicare precisa

-        Un bol

-        Sclipici special pentru sticla/ geam

-        Lumanari groase

In prima faza, pentru a „monta” imaginea aleasa, printeaz-o la dimensiunea pe care doresti sa o obtii pe pahar. Apoi, lipeste-o cu banda adeziva transparenta pe dinauntrul paharului. Traseaza pe pahar, pe dinafara, conturul unei mici parti din imagine, cu lipici lichid. Tine paharul deasupra unui bol, pentru a lucra cat mai curat si pentru a nu umple masa/ podeaua cu sclipici greu de indepartat. Apoi, imprastie sclipici pe lipiciul aplicat anterior. Ai grija sa lucrezi pe bucati mici si destul de rapid, pentru a nu lasa lipiciul sa se usuce deloc inainte de aplicarea sclipiciului!

Bucata cu bucata, repeta procedura de mai sus pana cand termini de desenat din sclipici imaginea dorita. Lasa totul sa se usuce peste noapte, introdu o lumanare groasa in pahar si bucura-te de atmosfera!