Totusi, pachetelul copiilor nu este atat de usor de pregatit in fiecare zi, mai ales daca ai de-a face cu niste pici un pic mai selectivi. Exista cateva ponturi pentru a-ti face viata mai usoara in ceea ce priveste acest subiect.

In primul rand, lucrurile vor merge mult mai simplu daca iti implici din prima copiii in pregatirea pachetului. Exista sansa ca ei sa vrea in mare parte dulciuri, dar poti evita asta daca le oferi un set predefinit de optiuni din care sa isi aleaga, in loc sa ii rogi sa isi imagineze ce si-ar dori sa manance, fara niciun fel de indrumare. 

La capitolul „optiuni”, probabil stii si tu cat de greu iti este sa alegi un produs cand exista la raft multe variante ale lui... asa este si pentru copii. Pastreaza putine variante din care ei sa aleaga si astfel vor fi mai fericiti si le va fi mai usor. Schimba optiunile de la saptamana la saptamana, atat ca sa le variezi meniul, cat si ca sa nu ii fortezi sa manance intotdeauna aceleasi lucruri, fiindca se vor plictisi la un moment dat.

Nu in ultimul rand, nu ii obisnui cu mancarea, mai ales deserturile, drept recompensa, fiindca vor ajunge sa creada ca produsele procesate, cu mult zahar sunt mai bune (caci altfel nu ar fi un premiu, nu?) decat fructele sau legumele. 

Acestea fiind spuse, spor la bucatarit!

Raluca