Usor incalzita si intinsa pe o felie de paine prajita este varianta cea mai simpla si comoda de a manca aceasta bunatate. Exista, insa, nenumarate alte variante in care poti savura acest sortiment de branza ce a luat numele provinciei franceze in care este produs.

Brie este o branza moale, din lapte de vaca, tinuta la maturat intre 5 si 6 saptamani dupa ce a fost injectata cu mucegaiuri. Are o suprafata albiciosa si un miez cu o consistenta moale si textura lucioasa. Aroma ei este usor picanta si are note de fructe.

Ca sa te asiguri ca ai cumparat cea mai buna bucata de Brie verifica-o! Cand o apesi cu degetul trebuie sa fie ferma, iar crusta nu trebuie sa fie maronie. Aceasta culoare este un semn ca branza a fost tinuta prea mult la maturat, iar mirosul sau va fi asemanator cu amoniacul.

Cu coaja sau fara coaja?

Coaja tare, acoperita cu o pelicula fina de mucegai te pune in incurcatura in cazul acestui tip de branza. Multa lume o evita, dar ea este comestibila si face parte din semnatura acestui sortiment pentru ca ii da savoarea autentica.

Cum mananci branza Brie?

Clasica si eleganta Brie poate fi un aperitiv sofisticat, un ingredient pentru retete sau chiar un desert. O poti include in platouri cu branzeturi, o poti inveli in aluat de foitaj si o poti coace in minipateuri, o poti adauga in sandvisuri sau o poti servi simpla langa fructe proaspete sau din compot.

Branza Brie este buna la tempetarura camerei, asa ca scoate-o din frigider cu 20-25 de minute inainte sa o folosesti.

  • O poti incalzi usor la cuptor sau la microunde pana cand miezul se transforma intr-o crema si o mananci cu crutoane sau biscuiti sarati.
  • Tot incalzita la cuptor (timp de 10 minute) ii poti adauga merisoare proaspete sau sos de merisoare, nuci pecan caramelizate si un praf de nucsoara pentru un desert special.
  • In combinatie cu fructe o poti pune langa struguri, piersici, capsune, pere sau mere caramelizate.
  • Serveste Brie langa un pahar de vin alb sec ca Pinot Gris si Sauvignon Blanc sau un pahar de sampanie.