Din orezul basmati poti sa faci o multime de retete. Este un ingredient versatil, care poate fi aromat in diferite feluri, in functie de preferintele culinare ale fiecaruia. Pentru asta insa, trebuie sa-ti iasa bine. Daca nu stii cateva trucuri esentiale, il transformi intr-un pilaf lipicios cat ai zice “peste”.

Jamie Olvier iti explica pas cu pas ce trebuie sa faci ca sa-ti iasa perfect din prima:

1. Ai nevoie de o cana plina cu orez. Este o cantitate suficienta pentru 4 persoane. Torni orezul intr-o oala.
2. Pune peste orez doua cani pline cu apa clocotita si putina sare.
3. Pune-l la fiert 8-10 minute, la foc mare, cu capacul pus.
4. Daca vrei sa-i dai culori sau arome diferite, e la fel de simplu: adaugi condimentele in apa in care fierbi orezul. Poti folosi sofran, cardamom, scortisoara, turmeric, in functie de reteta pe care ti-o doresti. 

Vezi 4 tipuri de orez basmati recomandate de Jamie Olvier in video-ul de mai jos:

Simplu, nu-i asa?