Probabil ca stii deja, din experienta sau de la tutorialele de gatit, ca pe cat de simpla pare sa fie prepararea lor, pe atat de mult poti sa dai gres. Sa faci un ou ochi poate parea cel mai banal lucru, insa chiar si concurentii de la MasterChef au fost eliminati pe baza acestei probe.

Ca sa nu mai dai gres niciodata, iti recomandam sa urmaresti tutorialul video de mai jos. Este, poate, cel mai complet de pana acum.

De retinut din el:

Ca sa iti dai seama daca oul mai este proaspat: umple un recipient de plastic cu apa si pune oul in el. Daca se intoarce cu varful in jos, inseamna ca inca este bun, dar este cam vechi. Daca sta pe laterala la fundul recipientului, este proaspat si il poti consuma cu cea mai mare incredere.

Ca sa faci ou posat la cuptorul cu microunde: pune apa intr-un vas de sticla si sparge oul direct acolo. Acopera vasul cu o alta farfurie si pune-l la microunde 60 secunde. In caz ca e nevoie, poti sa-l mai lasi alte 10 secunde.

Ca sa faci un ou fiert moale
si sa-ti iasa perfect de fiecare data, procedeaza in felul urmator: pune apa la fiert si, abia cand fierbe, pune oul si putin ulei de floarea soarelui. Da focul la mic si lasa-l sa stea cinci minute pe ceas. Apoi, scoate-l si pune-l in apa rece.

Citeste si: 10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre oua