1. Cumpara-i cu atentie
Crevetii proaspeti sunt extremi de perisabili. Cel mai bine este sa-i gatesti in primele 24 de ore. Daca sunt adusi in magazine din tari indepartate, precum Thailanda, inseamna ca au mai fost congelati inainte. De aceea, cel mai bine este sa ii cumperi direct congelati din magazin. Orice ai alege, daca miros a amoniac, arunca-i. Este semn ca nu sunt tocmai proaspeti.

2. Dezgheata-i corect
Nu gati creveti fara sa-i dezgheti inainte. Daca ii pui congelati in apa clocotita, nu se vor gati bine. Cel mai bine este sa-i pui in apa rece si se vor dezgheta in cateva minute.

3. Condimenteaza-i
Creveti sunt dulci, moi si au in ei aroma marii. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa pui macar putina sare peste ei. Daca vrei sa le dai o aroma cu totul si cu totul deosebita insa, poti incerca lamaie, usturoi, patrunjel, busuioc, menta, marar, fenicul, rozmarin si alte condimente, in functie de modul in care ii prepari.

4. Nu-i gati prea mult timp
Exista o regula simpla pe care trebuie sa o cunosti: crevetii care stau drept sunt insuficient gatiti, crevetii care stau in forma de C sunt perfect gatiti, iar crevetii incolaciti care arata ca litera O sunt gatiti mult prea tare si cel mai probabil au o textura de cauciuc.

5. Nu-i cumpara in varianta semi-preparata
Nu te vei bucura de creveti proaspeti sau cu adevarat gustosi. Cumpara-i congelati si testeaza cat mai multe retete cu creveti. Sa ai spor!