1. Sfecla rosie
150g sfecla rosie contine peste 30% din doza zilnica recomandata de acid folic, o vitamina din complexul B care mentine sanatatea sistemului nervos. Un consum prea mic de acid folic inseamna oboseala fizica si psihica, insomnii, pierdere a memoriei.

Cum sa mananci mai des: foloseste sfecla rosie in sucuri sau data pe razatoare, ca salata. Sfecla este extraordinara si consumata cu otet balsamic, dupa ce a fost coapta inainte: curat-o de coaja, tai-o in felii subtiri, stropeste-o cu ulei de masline extra virgin si da-o la cuptor 30 de minute la 200 grade Celsius. Apoi, stropeste-o cu putin otet balsamic.


2. Varza de Bruxelles
Este denumita dupa capitala Belgiei, de unde provine. Acest membru de onoare al familiei crucifere (ruda cu conopida, kale, varza, broccoli)  contine compusi naturali care protejeaza corpul impotriva cancerului. In plus, are multe fibre si potasiu.

Cum sa mananci mai des:
gateste-o la aburi sau la cuptor. Ai nevoie doar de putin ulei de masline si condimente.

Citeste si: Cum se gateste varza de Bruxelles. 3 retete simple de incercat acasa


3. Rodie
Sta la loc de cinste pe rafturile magazinelor si te ademeneste sa o pui de fiecare data in cosul de cumparaturi. Rodia este una din vedetele iernii, asa ca nu o ignora. Dureaza mult pana o cureti, insa daca stii acest truc o poti face rapid si fara incidente. Beneficiile sunt multe: pe langa gustul foarte bun, rodia scade tensiunea arteriala, lupta cu inflamatiile si scade nivelul de colesterol rau din sange. Mai mult, jumatate de rodie contine 25% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C.

Cum sa consumi mai des:
presara seminte de rodie peste fulgii de ovaz, peste iaurt, salata, quinoa, sau chiar peste legume sotate, somon la gratar. Bineinteles, le poti consuma si simple.