Ingrediente:

1 cana de ulei de masline

1 cana zeama de lamaie

½ cana de apa

3 catei de usturoi, zdrobiti

2 lingurite de miere

2 lingurite de sare

1 lingurita de piper

Circa 8 pulpe dezosate, ciocanele sau bucati de piept dezosat de pui

Mod de preparare:

Pune uleiul de masline, zeama de lamaie, apa, usturoiul, sarea, mierea si piperul intr-o punga cu fermoar si amesteca-le bine. Daca vrei sa marinezi pulpe dezosate sau ciocanele, acum este momentul sa le pui si pe ele in punga.

Daca folosesti piept de pui, pune-l intr-o alta punga cu inchidere prin fermoar. Cu ajutorul unui ciocan pentru snitele sau al unui facalet, bate carnea pana se subtiaza.

Pune pieptul de pui in punga cu marinata. Lasa totul la frigider cel putin o ora (de preferat, peste noapte).

Scoate bucatile de pui din marinata si sterge-le bine cu ajutorul unui prosop de hartie.

Pentru cele mai bune rezultate, gateste puiul pe un gratar cu capac. Lasa-l timp de 3 minute pe fiecare parte la caldura indirecta, dupa care muta-l in zona de caldura indirecta inca 13-15 minute. Serveste-l imediat.