Pizza

Nu o pune in cuptorul cu microunde sau in cuptorul clasic. Va fi uscata si isi va pierde savoarea. Mai bine pune feliile ramase intr-o tigaie de fonta, la foc mediu. Acopera tigaia la inceput cu un capac pentru 3-4 minute, pana cand cascavalul sau mozzarella de pe pizza se topesc. Apoi, descopera tigaia si mai lasa feliile de pizza pentru 2-3 minute pe foc.

Orez

Ai doua variante ca sa il reincalzesti. Fie pe aragaz, fie la microunde. Daca folosesti aragazul, pune orezul intr-o oala/tigaie neaderenta cu putina apa. Lasa-l pe foc mediu pana cand apa incepe sa fiarba si apoi amesteca bine cu o furculita. Acopera cu un capac si lasa pe foc mic inca 5 minute, astfel incat abubul sa incalzeasca perfect orezul.

Daca mergi pe varianta cuptorului cu microunde, atunci pune orezul cu putina apa intr-un vas cu capac, la putere mare timp de 3 minute.

Fripturi

O friptura reincalzita nu va fi la fel de gustoasa ca aceea scoasa din cuptor sau abia luata de pe gratar. Dar, exista solutii sa o mananci si altfel decat rece, intr-o salata sau un snadvis. Rupe sau taie carnea in fasii/bucati mai mici si caleste-o 4-5 minute in putin ulei pe foc mediu spre mare.

Nu incerca aceeasi metoda si cu pestele. Cand il reincalzesti acesta se va rupe in bucati mai mici si vei obtine un fel de terci in loc de o friptura buna. Mai bine il mananci rece sau il pui intr-o salata.

Cartofi la copti/ fierti

Daca nu ii transformi intr-un piure si insisti sa ii reincalzesti intregi, atunci incinge cuptorul la 200C-220C si pune cartofii intr-un strat uniform intr-o tava acoperita cu o folie de aluminiu. Lasa-i 10-15 minute asa, apoi indeparteaza folia, stropeste cu putin ulei de masline si mai lasa cartofii la cuptor 5 minute.

Paste

Cea mai simpla si eficienta metoda e sa reincalzesti pastele (fierte simple sau deja amestecate cu sos) la microunde. Iar pentru lasagna iti propunem sa incerci o metoda noua. Taie restul de lasagna in bucati si incalzeste-le intr-o tigaie incinsa la fel cum incalzesti pizza.

Supe si tocanite

Suntem siguri ca te-ai gandit deja ca le reincalzesti rapid in cuptorul cu microunde, dar cea mai buna metoda este sa le lasi in oala lor la foc mic. Pe foc mare sau la microunde o buna parte din lichid se va evapora.

Placinte, briose, paine

In cuptor, la o temperatura de 170C-180C vei obtine cele mai bune rezultate. Lasa feliile de placinta sa se incalzeasca 8-10 minute. In cazul brioselor si feliilor de paine este indicat sa acoperi vasul/tava in care le pui la reincalzit cu o folie de aluminiu. Dupa 15 minute, indeparteaza folia si mai lasa-le 5 minute in cuptor.