Busuioc

Primul lucru care iti vine in minte cand spui busuioc este bucataria italiana cu pesto, mozzarella, rosii proaspete si paste. Busuiocul merge cu mai mult de atat. Il poti pune si in feluri de mancare cu porumb, dovlecei, vinete si chiar langa capsune.

Chives

Ai o intreaga legatura care se ofileste in frigider? Nu sunt bune numai pentru decor. Le poti folosi in orice reteta in loc de ceapa verde si sunt excelente si langa oua. Ca sa le pastrezi aroma e mai bine sa le ciopartesti cu o foarfeca de bucatarie in loc sa le tai cu un cutit.

Coriandru

Nu ii mai arunca tulpinile, asa cum faci cu patrunjelul. Sunt pline de aroma si au o textura crocanta. Adauga coriandru in feluri de mancare mexicane, cum e guacamole, langa salate cu rosii, in orezuri, in sosuri racoritoare cu iaurt si lime.In general, daca un fel de mancare contine si suc de lime, fii sigur ca merge langa el si aroma coriandrului.

Menta

Este buna de adaugat in orice salata, dar si in marinade pentru carnuri alaturi de ulei de masline si usturoi. O poti folosi alaturi de patrunjel in reteta clasica de Pesto. In ceaiuri si limonade va adauga un gust racoritor si poate fi folosita si pentru a face unt aromat.

Patrunjel

Il pui de obicei in supe si sosuri, dar il poti folosi pentru decor pentru orice fel de mancare. De asemenea, poti face cu patrunjel proaspat un sos delicios cu ulei de masline, ustuori si coaja rasa de lamaie pe care sa il servesti langa carne fripta pe gratar.

Cimbru

Este una din ierburile aromatice extrem de versatile care se potriveste de minune langa carnuri: de la vita pana la peste. Pe langa aceste retete poti folosi cimbrul proaspat tocat peste un hamburger sau in aluaturi de paine.

Atunci cand stii ca nu vei folosi toata legatura de verdeata pe care ai cumparat-o, pune-o la uscat si vei avea noi condimente uscate pe raftul tau.