Ardeii iuti pot face minuni atunci cand sunt alaturati ingredientelor potrivite. Iata cele mai bune combinatii.

Ardei iute si usturoi

Ai sa gasesti aceasta combinatie in Aglio olio, un ulei aromat pentru paste. Italienii il pregatesc in propria bucatarie cu cele doua ingredinete. In uleiul incins adauga usturoi (intreg sau zdrobit), apoi fulgi de ardei iute uscati. Se prajesc impreuna pana cand dau aroma uleiului. In acelasi ulei vor tavali o portie zadravana de spaghete proaspat fierte si vor presara deasupra patrunjel si parmezan.

Ardei iute si coriandru

Este combinatia cea mai frecvent utilizata in bucataria mexicana. O vei gasi in atat de apreciatul guacamole

Citeste si: Guacamole pentru toate gusturile. Sosul traditional mexican in 5 variante bune de incercat 

Ardei iute si piper

Daca credeai ca doar unul din ingrediente este suficient pentru ca mancarea sa fie picanta, vei vedea ca impreuna dau si mai bine in farfurie. Desi ambele fac parte din aceasi familie de plante, piperul nu se poate lauda cu capsaicina, acel compus care da iuteala ardeiului.

Poti incerca aceasta combinatie intr-un fel de mancare indian. Ardei grasi umpluti cu un amestec de cartofi, ceapa calita, ardei iute si piper. Ardeii astfel umpluti se gatesc la cuptor in jur de 40 de minute la 180C.

Ardei iute si cartof

Gandeste-te cat de populara e combinatia de cartofi copti cu paprika, in bucataria germana sau in cea maghiara.

Vrei sa incerci ardeiul iute si in alte retete? Avem idei pentru tine: