1. Nu incalzi somonul la o temperatura ridicata

Cea mai mare greseala pe care o poti face cand reincalzesti o bucata de somon (sau orice alt tip de peste) este sa lasi temperatura prea ridicata. Somonul gatit prea mult devine uscat si nu mai are un gust placut. Este mai bine sa reincalzesti pestele incet, la o temperatura scazuta. Incepe prin a incalzi somonul timp de 15 minute la cuptor, la o temperatura de 135-140 de grade Celsius. Daca este nevoie, adauga-i putina apa.

2. Nu incalzi somonul la microunde

Temperatura ridicata a cuptorului cu microunde poate usca somonul, dar ii va da acestuia si un miros specific. Nu te sfatuim sa incalzesti somonul la microunde la acasa si nicidecum la birou! Daca ai la indemana un cuptor normal, foloseste-l.

3. Nu uita sa acoperi somonul cand il incalzesti

Acopera somonul cu o folie de aluminiu cand il incalzesti in cuptor. Astfel, vei preveni orice miros neplacut si te vei asigura ca marginile pestelui nu se vor usca pana cand mijlocul se va incalzi complet.

4. Nu te astepta ca gustul somonului sa fie la fel cand il reincalzesti

Chiar daca ai folosit toate sfaturile de mai sus pentru a reincalzi un somon, este foarte posibil ca pestele sa nu mai aiba acelasi gust a doua zi. O alta varianta de a consuma somonul este de a il face fasii si de a il folosi intr-un preparat nou, precum chiftele de somon.

5. Incearca sa gusti somonul neincalzit

Sincer vorbind, somonul mancat a doua zi este mai bun neincalzit, pentru ca isi mentine aroma chiar si cand se raceste. Il poti consuma ca atare, il poti folosi chiar si in locul tonului intr-o salata Nicoise sau il poti baga intr-un sandwich cu maioneza si zeama de lamaie.