La BON Restaurant, in Centrul Vechi, redescoperi Franta asa cum nu ai mai gustat-o, de la cea clasica, trecand prin coloniile franceze si influentele lor arabe, pana la Franta de astazi, cu o bucatarie simpla, dar extrem de gustoasa.

La BON Restaurant redescoperi mesele relaxate si boeme si te lasi fascinat de decorul lucrat de unul dintre cei mai in voga arhitecti romani – Cristian Corvin (responsabil pentru decoruri la fel de reusite si impresionanate pentru Meze, La Bonne Bouche, Divan, Colonial, Lacrimi si Sfinti).

Franta nu are cum sa te dezamageasca in privinta mancarii, asa ca indiferent ce ai alege din meniu nu te poti declara nesatisfacut. Franta are o bucatarie pe care e pacat sa nu incerci sa o gatesti si acasa. Rafinamentul ei vine din stiinta cu care inveti sa combini arome, astfel incat, la final, sa creezi un echilibru perfect in farfurie.

Chef Razvan Alexandru, de la BON Restaurant, iti spune cum sa gatestei pas cu pas piept de rata cu piure de cartofi si trufe.


Ingrediente (pentru 2 portii):

  • 500g piept de rata
  • 400g cartofi pentru fiert
  • 25g unt
  • 50ml lapte caldut
  • sare si piper proaspat rasnit
  • ulei de trufe si piure cu trufe

Cartofii se fierb pana cand capata consistenta moale. Scurge apa si “bate” cartofii cu telul pana cand obtii un piure. Adauga laptele cald, untul, un varf de piure de trufe si 3ml ulei de trufe. Omogenizeaza si pastreaza piureul la cald.

Cresteaza pieptul de rata (pe verticala si pe orizontala) pe partea cu grasimea.

Pune-l cu grasimea in jos in tigaia bine incinsa.

Cand grasimea devine crocanta intoarce pieptul si prajeste-l si pe partea cealalta, pret de 2 minute, la foc mediu.

Carnea se tine, apoi, in cuptorul incins la 190C, timp de 7-8 minute, in functie de cat de patrunsa vrei sa fie.

Serveste pieptul de rata cu piure de cartofi si trufe si sos brun.

Restaurant: BON

Chef: Razvan Alexandru

Fotografii: Teodora Maftei

Urmareste Foodstory.ro pe Instagram ca sa descoperi cele mai bune mancaruri din oras!