Ingrediente:

Ca peste, ai nevoie de:

  • 2kg biban proaspat
  • 2,5 kg calcan intreg proaspat
  • 1,8kg anghila proaspata

(poti inlocui aceste specii de peste si cu cod sau halibut)

Apoi, trebuie sa faci fumet de peste:

  • 3g frunze de dafin
  • 5g cimbru
  • 1000 ml stock de peste
  • 50g ceapa taiata felii
  • 50g telina taiata felii
  • 50g praz taiat felii
  • 50g fenicul taiat felii
  • 15 ml suc de lamaie sau vin alb

Taie pestele file si foloseste oasele si legumele ca sa prepari fumet de peste. Lasa totul sa fiarba aproximativ 30 minute. Strecoara supa obtinuta si pune-o deoparte.

Legume:

  • 300g telina taiata julienne 
  • 300g praz taiat julienne 
  • 300g morcovi taiati julienne 
  • 300g fenicul taiat felii 
  • 750g cartofi decojiti

Fierbe cartofii, curata-i de coaja si pune-i deoparte. Intr-o tigaie, prajeste putin pestele, apoi adauga vinul, legumele julienne, cartofii fierti si 1 litru de supa de peste (fumet)., sofran Lasa totul sa fiarba putin, pana ce peste este gatit (aproximativ 15 min). Pune pestele si legumele gatite mai sus intr-o farfurie. 

  • 1g sofran
  • 300g unt
  • 400g smantana
  • 3 galbenusuri
  • Sare
  • Piper

Amesteca fumet-ul de peste ramas cu smantana si galbenusurile adauga patrunjelul si la totul la foc mic pana devine un sos. Foloseste untul pentru a subtia sosul obtinut. Pune apoi sosul deasupra pestelui si a legumelor. Serveste fierbinte.

Chef Ashlie Dias si Crowne Plaza Bucuresti organizeaza in perioada 22 aprilie – 1 mai, alaturi de Ambasada Belgiei in Romania si de Asociatia de Afaceri Belgia – Romania, Belgian Week. Cei ce vor lua parte la Belgian Week pot alege intre mese cu meniuri à la carte, set meniuri sau un Sunday Brunch ce va avea loc duminica, pe 27 aprilie, de la 12:30 la ora 16:30.

Iubitorii bucatariei belgiene sau cei care isi doresc sa o descopere cu aceasta ocazia vor putea alege dintr-un meniu bogat preparat chiar de Ashlie Dias, bucatarul sef al Crowne Plaza Bucuresti. Acesta va gati cu produse autentic belgiene precum crevetii gri, sunca de Ardennes, ciocolata si nelipsita bere, folosita in Belgia la prepararea celor mai apreciate feluri de mancare la nivel national. Printre mancarurile pe care le va gati Ashlie Dias se numara traditionala la Carbonade Flamande, vita cu legume inabusite in bere neagra, servita alaturi de cartofi prajiti, Moules frites, midii marinate in vin alb sau Gentse Waterzooi, un peste proaspat amestecat cu legume si smantana.