Sunt treburi in bucatarie pe care o foarfeca le poate face la fel de bine sau chiar mai bine decat un cutit. E cel mai bun motiv sa iti cumperi una solida si sa o ai mereu la indemana. Este eficienta in multe ipostaze in care cutitele de bucatarie nu fac fata atat de bine. Foloseste foarfeca de bucatarie:

  • Sa tai bacon, pancetta sau prosciutto in bucatele mici pentru prajit
  • Sa tai un pui intreg in bucati. E mai usor decat cu un cutit, cel putin pentru bucatarii amatori de acasa.
  • Sa toci verdeturi, ierburi aromatice, ceapa verde, chives fara sa folosesti tocatorul. Astfel nu risti sa distrugi nici verdeturile fine si nici sa iti patezi tocatoarele de lemn.

  • Sa tai fasii de ardei gras, ciuperci, coji de citrice, bastonase din felii de mere.

  • Sa crestezi aluat. Iti va fi, astfel, mult mai usor sa modelezi margini frumoase pentru tarte, de exemplu.

  • Sa tai o pizza fara un cutit special.

  • Sa tai ingrediente lipicioase, cum sunt fructele confiate.