In esenta, desertul cu pricina nu e mare filosofie. Biscuiti cu chipsuri de ciocolata si lapte cu vanilie. Prezentarea face toata diferenta. Pentru ca biscuitii iau forma unor pahare sau cescute mici in care poti pune “shot”-uri de lapte.

Desertul original este disponibil in cofetaria lui Dominique Ansel din New York, dar cei de la Yummsugar au descoperit ca oricine poate face aceste pahare comestibile din biscuite acasa.

Ingrediente (pentru 12 portii):

Pentru cescutele din biscuit:

  • 230g margarina sau unt
  • 60g zahar tos
  • 100g zahar brun
  • 1 galbenus
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 200g faina, cernuta
  • ½ lingurita sare
  • 180g chipsuri ciocolata pentru gatit

Pentru umplutura:

  • 100g ciocolata neagra
  • 250ml lapte
  • 1 ½ lingurite extract de vanilie

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180C si unge o tava pentru 12 briose inalte.

Amesteca intr-un bol margarina sau untul moale cu cele doua tipuri de zahar. Mixeaza-le pana cand zaharul se dizolva si amestecul devine ca o crema.

Incorporeaza galbenusul si extractul de vanilie. Apoi, adauga treptat faina si sarea amestecand pana cand sunt incorporate.

Adauga chipsurile de ciocolata si amesteca pana le distribui uniform in aluatul care ar trebui sa fie usor granulos in acest moment.

Tapeteaza peretii fiecarei gauri pentru briose cu acest aluat, formand niste mici cescute sau paharele din aluat. Peretii lor nu ar trebui sa fie mai grosi de 6 mm.

Pune tava la rece timp de 20-30 de minute inainte de coacere. Coace cescutele din biscuit timp de 20 de minute. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca.

Topeste ciocolata neagra pentru umplutura si toarna-o in fiecare cescuta din biscuit, rotind usor astfel incat sa acoperi si peretii. Lasa sa se intareasca timp de un minut si apoi pune cescutele la frigider.

Amesteca laptele si extractul de vanilie pentru a-l servi in cescutele pregatite.

Sursa reteta si foto: Yummsugar