Ne plac “scurtaturile” in bucatarie, acele trucuri care te ajuta sa “arzi” etape complicate din procesul de pregatire.

In cazul tratelor, sarate sau dulci, partea care s-ar putea sa iti dea batai de cap este coacerea in orb, pentru a evita inmuierea crustei crocante, odata cu turnarea umpluturilor cremoase. Pentru asta ai nevoie de hartie de copt si greutati – bile de ceramica, pietricele, boabe de fasole sau orez. Ce te faci insa daca nu ai la indemana in bucatarie astfel de greutati?

Am gasit raspunsul pe site-ul Bake intr-un videoclip al unui patiser de la King Arthur Flour.Tehnica folosita de el este sa coaca aluatul intre doua forme identice de tarta: una este cea in care va ramane alutul, iar o alta goala este asezata deasupra. Peste ele pune o tava grea sau o oala grea si pune aluatul al cuptor la 215C, timp de 20 de minute. Vei avea o crusta de tarta perfecta!

Daca vrei sa incerci tehnica intr-o reteta gustoasa iti dam cateva idei: