Daca nu ai un dispozitiv special pentru a scoate samburii, probabil ca ai apelat pana cum la cutit, agrafe de birou, agrafe de par sau ace de siguranta pentru a scapa de samburii de la cirese sau visine. Fiecare metoda lucreaza, insa, pe rand, cu cate o cireasa. Iar daca ti-a propus sa cureti cateva kilograme pentru dulceata sau macar un bol intreg pentru o placinta, sa iei fruct cu fruct este o munca uriasa care iti consuma mult timp.

Am gasit totusi o metoda eficienta si rapida, a celor de la Sunset Magazine, care curata de samburi mai multe cirese in acelasi timp.

Ai nevoie de un tocator mare, o hartie de copt si un ciocan pentru carne sau o tigaie mica. Pune ciresele pe tocator, acopera-le cu hartia si loveste-le usor cu ciocanul. Nu le zdrobi! E nevoie doar sa le lovesti si greutatea ciocanului (sau a tigaii) va face toata treaba.

Ciresele vor fi desfacute si vei putea scoate samburii foarte usor.

Metoda este perfecta daca vrei sa folosesti ciresele in dulceata sau prajituri. Daca ai nevoie de ele pentru decor sau pentru salate, cel mai bine e sa le desfaci pe fiecare in parte ca sa le pastrezi forma perfecta.