Daca gatesti baconul pe aragaz, tot ce obtii sunt cateva fasii inguste, rasucite la capete si mult prea uscate si o bucatarie plina de grasime. Baconul perfect se pregateste la cuptor!

Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Acopera tava cu hartie de copt, apoi asaza feliile de bacon una langa cealalta, pe un singur rand. De indata ce cuptorul s-a incins, poti introduce tava in acesta. Baconul se va gati in propria grasime, incet, fara a se usca.

Lasa-l in cuptor aproximativ 15 - 20 de minute. Apoi scoate tava si asteapta putin sa se raceasca inainte de a-l aseza pe farfurii. In plus, poti pastra grasimea lasata intr-un borcan si o poti folosi pentru a da un plus de gust altor preparate.

Baconul il poti consuma ca atare, la micul dejun alaturi de oua ochiuri, in burgeri sau chiar taiat bucatele in salate. 

 

Delicios, nu-i asa?