Recunoaste! Cartofii prajiti de la fast-food te tenteaza, oricat de blamati ar fi. E ceva in crusta lor crocanta si in miezul moale ca un piure care da dependenta. Si parca niciodata nu reusesti sa ii faci la fel de buni acasa. Avem insa o reteta care se apropie la gust si aspect cu aceasta ispita la care tot tanjesti. E un pic mai sanatoasa decat varianta gata cumparata si cere ceva mai mult timp decat o portie de cartofi prajiti clasici.

Ai nevoie de:

  • 3 sau mai multi cartofi ( din orice soi)
  • 60g zahar
  • 1 lingura glucoza lichida
  • friteuza

Curata si taie cartofii cat mai subtire. Pune-i timp de 5 minute in apa rece pentru a elimina amidonul in exces.

Scurge-i si pune-i intr-un vas cu apa fiarta in care ai dizolvat inainte zaharul si glucoza lichida. Lasa cartofii in acest amestec timp de 10 minute.

Scurge-i si aseaza-i intr-un vas pe servetele de hartie. Pune vasul in congelator timp de 20 minute.

Incalzeste friteuza. Pentru a obtine cartofii perfecti, va fi nevoie sa ii prajesti in doua etape. In prima etapa pune cartofii la prajit timp de 2 minute. Scoate-i si lasa-i sa se raceasca 5-10 minute.

In etapa a doua ii mai prajesti inca 5-7 minute, pana cand sunt complet gatiti. Scoate-i pe servetele de hartie pentru a indeparta uleiul in exces si condimenteaza-i cu sare, piper sau alte condimente preferate.