Vinul alb si sampania

Intotdeauna tine paharul de picior, niciodata direct de cupa, deoarece mana ta incalzeste vinul si-i altereaza gustul. Iar ambele bauturi de mai sus sunt mai bune reci. Fixeaza piciorul paharului intre degetul aratator si cel mare si savureaza gustul. 

Vinul rosu

Mai intai de toate, trebuie sa stii ca o sticla de vin rosu trebuie tinuta desfacuta putin timp inainte de a fi consumata, sa se oxideze. Astfel, gustul este imbunatatit enorm. Vinul rosu se consuma dintr-un pahar mai mare decat cel pentru vin alb, care se tine, la fel, de picior (contrar a ceea ce ai auzit pana acum).

Sfaturi de bune maniere

1. Daca vrei sa-ti lasi paharul de vin/sampanie din mana, nu le pune direct pe mobila. Cere-i gazdei niste suporturi care sa protejeze mobila de pete.

2. Atunci cand ciocnesti cu cineva, este politicos sa te uiti in ochii acelei persoane. 

Pe de alta parte, atunci cand iti savurezi bautura este recomandat sa te uiti in pahar si nu la persoana cu care te conversezi. 

3. Daca tu esti gazda, ai mare grija ca invitatii tai sa aiba mereu paharele pline.

4. Mentine sampania rece. Daca servesti sampanie, tine-o putin timp la congelator. Nu doar ca se va deschide mai usor (fara risc de accidente), dar nici nu va face atat de multa spuma. Iar gustul este mult mai bun rece.

5. Ai grija la cata bautura torni. Vinul rosu trebuie sa fie o treime din pahar (tocmai ca sa eviti sa dai pe tine), vinul alb o jumatate de pahar, iar sampania trei sferturi. 

6. Invata sa pui corect bautura in pahare. Dupa ce ai pus cantitatea recomandata, invarte la final sticla astfel incat sa nu curga pe langa.