Este ceva irezistibil in cateii de usturoi rumeniti in cuptor, moi si cremosi pe care ii intinzi cu o singura miscare peste o felie de paine prajita. Pot completa perfect un aperitiv sau o gustare cu branzeturi si masline proaspete sau pot fi cea mai buna aroma peste fripturi in locul clasicului mujdei.

Usturoiul copt se pregateste foarte usor. Il poti pastra in frigider timp de cateva zile, dar cea mai buna aroma o vei scoate din usturoiul fierbinte, abia scos din cuptor.

Ingrediente:

  • 4 capatani de usturoi
  • ulei de masline
  • sare si piper

Incinge cuptorul la 200C.

Curata cateva din straturile de foi care invelesc capatana de usturoi. Taie capatul si presara ulei de masline, sare si piper. Aseaza fiecare capatana in gaurile unei tavi de briose sau inveleste-le in folie de aluminiu si pune-le pe o tava de copt.

Coace usturoiul timp de 40-45 de minute, pana cand cateii de usturoi se inmoaie si devin aurii. Lasa-i sa se raceasca putin inainte sa ii folosesti.

8 feluri in care sa folosesti usturoiul copt

  • Pregateste un piure cu usturoi copt si cartofi. 
  • Amesteca-l intr-o salata de fasole verde sau dovlecei copti. 
  • Foloseste pentru a unge porumb fiert sau copt.
  • Amesteca-l cu unt si ierburi aromatice pentru tartine gustoase.
  • Foloseste-l in sandvisuri cu branza sau pe un platou cu branzeturi fine. 
  • Adauga-l peste fripturi fierbinti.
  • Intinde-l peste aluatul de pizza inainte sa adaugi toppingurile preferate.
  • Utilizeaza-l in sosuri pentru paste sau fripturi

Sursa reteta: Simply Recipes