1. Verdeturile vestede. Frunzele verzi sunt cele care se strica cel mai rapid dupa ce sunt depozitate in frigider, mai ales daca nu sunt invelite in prosoape de hartie care sa absoarba umiditatea. Ai gasit astfel de frunze vestede? Arunca-le fara sa stai pe ganduri.

 2. Citricele uscate. Se intampla deseori sa folosesti doar o jumatate de lamaie, iar pe cealalta sa o lasi in frigider. Finalul e clasic… fie mucegaiesc, fie se usuca atat de tare ca nu mai sunt bune de folosit. 

3. Ghimbirul stafidit. Oricat de bine l-ai depozita, dupa o perioada ghimbirul se stafideste sau mucegaieste. Nu-l pastra in speranta ca il vei curata mai tarziu si il vei folosi.

4. Condimentele si sosurile expirate. Suntem siguri ca pe usa frigiderului sta cel putin o sticla in care a mai ramas doar o lingura de sos Worcester si pe care nu ai aruncat-o pana acum pentru ca te-ai gandit ca il vei folosi candva. Arunca aceste sticle si toate condimentele expirate.

5. Dulciuri expirate. Ciocolata aia pe care ai primit-o acum trei luni si de care nu te-ai atins pentru ca nu e chiar pe placul tau? E vremea sa scapi de ea fara regrete.

6. Resturi de mancare gatita. Daca esti genul de persoana care poate gati doar pentru mai multe persoane, cu siguranta ti se intampla deseori sa ramai in oale cu cel putin o portie de mancare ce nu mai poate fi consumata. Arunc-o inainte sa capete un miros ciudat care sa se imprastie in tot frigiderul. Pentru a evita risipa, nu uita sa pui portiile in plus la congelator din timp.

7. Alimentele mucegaite. Daca gasesti in frigider alimente mucegaite, nu sta pe ganduri. Arunca-le de indata pentru a evita stricarea altor legume/fructe din jur.

8. Smantana pentru gatit pe care ai desfacut-o acum cateva zile. Sfatul este valabil pentru orice cutie deschisa cu cateva zile inainte, fie ca vorbim de smantana pentru gatit, lapte de cocos sau altele. Daca au trecut deja 3-4 zile de la prima folosire, cutia trebuie sa ajunga la gunoi.