Sunt o multime de metode prin care sa cureti, sa tai sau sa pregatesti fructele preferate. Unele sunt , insa, mai eficiente si necesita foarte putin timp.

Indiferent ca vrei sa mananci fructele simple sau ca vrei sa le folosesti in retete “scurtaturile” pe care ti le vom arata te vor ajuta sa termini mai repede treaba.

1. Cea mai buna metoda pentru a curata o rodie fara sa patezi totul in jurul tau este in apa rece, iar cea mai rapida metoda este sa bati fructul cu o paleta de gatit pana cand ies toate semintele. Vezi toate trucurile explicate AICI

2. Cea mai rapida metoda sa scoti samburii de cirese sau visine nu este cu dispozitivul special sau cu agrafele de birou. Poate vei fi surprins sa afli ca este mai eficient sa folosesti ciocanul pentru carne. Iti aratam cum se face AICI

3. Cel mai rapid mod prin care sa cureti un mango in mai putin de 10 secunde nu este cu ajutorul cutitului, ci cu un pahar. Vrei sa stii cum se face? Afli AICI.

4. Cea mai simpla metoda sa cureti un kiwi este sa folosesti o lingura. Tai fructul in jumatate si scobesti cu o lingura mare interiorul lui. 

Foto: The Kitchn

5. Un avocado se feliaza mai usor daca il lasi in coaja si apoi scobesti cu o lingura. Iti aratam cum se face AICI.

6. Cel mai eficient mod in care poti taia un pepene rosu este sa il tai in patru si apoi in felii. Iti aratam cat de simplu este AICI.

7. Cea mai buna metoda de a curata si manca un grepfrut este sa il tai in felii cu un cutit.

Foto: The Kitchn