Broccoli ar trebui sa faca parte din dieta oricarei persoane preocupata de sanatate. Este una dintre cele mai laudate legume pentru ca are efecte benefice asupra organismului. Pentru ca are un continut ridicat de potasiu, ajuta la mentinerea sanatatii sistemului nervos si a functionarii optime a creierului.

Broccoli contine si magneziu, si calciu, importante in reglarea tensiunii arteriale. Este una dintre legumele cu un continut ridicat de Vitamina C, un antioxidant esential in lupta impotriva radicalilor liberi. Sistemul imunitar va avea si el de castigat de pe urma acestei vitamine, dar si a beta-carotenului pe care broccoliul il are din belsug.

La toate aceste beneficii mai adaugam ajutorul pe care ti-l poate da in dieta prin continutul mare de fibre si prevenirea unor tipuri de cancer prin continutul de glucorafanin.

Pe langa motivele evidente care tin de santate, noi putem spune ca broccoliul poate fi un ingredient gustos in multe preparate: de la salate si paste, pana la garnituri si supe. Alege-ti felul preferat si include broccoli, macar o data pe saptamana, in mesele tale.