1. Nu le tine in casa
Este un truc simplu, dar care functioneaza de fiecare data. Daca nu-ti poti controla apetitul, mai bine tii tentatiile departe de tine.

2. Inlocuieste-le cu produse mai sanatoase
Indulcitorii naturali precum stevia sau mierea te pot ajuta sa-ti faci niste deserturi mult mai sanatoase decat cele din comert. Din nefericire, nu te ajuta sa-ti tratezi dependenta de dulciuri, dar este un prim pas spre o alimentatie slaba in zahar.

3. Rontaie sanatos
Ti se face pofta de dulciuri mai ales atunci cand vrei sa rontai ceva. Ei bine, te poti folosi de niste legume ca sa iti potolesti aceasta nevoie. Un castravete, un morcov sau un mar sunt cele mai bune alegeri.

4. Mese mici si dese
Ca sa-ti pastrezi nivelul de zahar din sange constant de-a lungul intregii zile, este foarte important sa mananci des, portii mici. Daca procedezi invers - mananci portii mari, ti se face somn si este tentat sa mananci dulciuri ca sa-ti revii.

5. Gateste mai des
Invata sa te bucuri si de alte gusturi, nu doar de cel dulce. Experimenteaza mai mult in bucatarie si adauga condimente si ierburi mancarurilor tale, astfel incat sa descoperi noi arome.

Tags: dulciuri, trucuri