In timpul saptamanii abia ai timp sa iti pregatesti ceva cald pentru cina si pentru pachetul de a doua zi, asa ca de cele mai multe ori experientele culinare se muta la final de saptamana, cand poti sa testezi preparte si gusturi noi. Daca esti printre cei pasionati de gatit, stii cat conteaza sa ai timpul necesar sa gatesti paste de casa sau sa pui la cale o tocanita gustoasa fiarta la foc mic sau sa iti pregatesti biscutii sau tratele preferate.

Propunerile noastre iti vor testa sau extinde (dupa caz) cunostintele de bucatarie si iti vor ocupa cateva ore dintr-o zi de weekend pe care o petreci acasa.

1. Pregateste paste de casa si renunta macar in weekend la cele cumparate din magazin. Iti prezentam pas cu pas cum se face AICI.

Citeste si: 3 cele mai bune retete de sosuri pentru paste

2. Pregateste ricotta de casa. Daca esti fan branzeturi, atunci te va tenta proiectul nostru. Iti trebuie putine ingredinente si cateva secrete. Ti le impartasim AICI

3. Pregateste uleiuri aromate pentru tine sau pentru a le face cadou prietenilor. Daca iti doresti un ulei cu aroma de rozmarin pentru urmatoarea friptura sau un ulei cu migdale pentru salate sofisticate, nu trebuie sa investesti in produse scumpe. Cu ingredientele de baza iti poti prepara propriile uleiuri aromate, in sortimente mult mai variate decat cele din magazin. Invata cum sa faci AICI .

4. Pregateste Gougères, gustari frantuzesti cu care sa te delectezi la pranz sau la cina. Seamana cu gogoselele de profiterol, dar au ceva in plus care le face irezistibile: branzeturile. Iti dam reteta si secretele AICI.

5. Pregateste cheesecake, un desert delicios dar care are nevoie de ceva mai multa atentie si un timp mai lung de pregatire. Afla-i toate scretele AICI.

Citeste si: 5 retete de cheesecake pe care nu le poti refuza

6. Pregateste cake pops pentru un desert deosebit si haios. Le-ai vazut cu siguranta in candy baruri la evenimente pentru ca in ultima vreme aceste bombonele facute din blat de prajitura glasat si infipte pe bete de acadea sunt o aparitie care iti fura ochii. Te invatam cum sa le faci ca sa iti delectezi invitatii sau copiii acasa AICI