Daca esti in cautarea celor mai bune retete de primavara, unul din primele ingrediente la care trebuie sa te opresti este spanacul. Il poti folosi intr-o multime de feluri: in salate, placinte, omlete, ca garnitura pentru friptura, in combinatie cu ou la micul dejun, in supe creme, smoothie-uri, cu iaurt sau in paste.

Ca sa-ti venim in ajutor, am pregatit pentru tine 50 de retete cu spanac, care mai de care mai savuroasa. Pentru o primavara in forta!

Care este cel mai sanatos mod de preparare a spanacului
Spanacul este una din putinele verdeturi pe care nutritionistii recomanda sa le fierbi inainte de consum, pentru ca astfel acizii continuti se elibereaza in apa (nu bea si nici nu folosi apa pe post de stock), iar gustul devine mai dulce. In plus, spanacul gatit contine de 3 ori mai multi nutrienti decat cel crud, pentru ca este asimilat mai bine de catre organism.

Cum se fierbe spanacul?
Pune o oala plina cu apa pe aragaz si abia atunci cand fierbe adauga spanacul. Lasa-l 1 minut, fara sa acoperi oala.

Asta nu inseamna ca trebuie sa-l consumi doar in aceasta formula. Gasesti aici 50 de retete cu spanac, care merita incercate. Spor la gatit si pofta mare!