1. Tocator din cauciuc

Pentru ca atat cele din lemn cat si cele din plastic au fost desemnate periculoase din cauza faptului ca adapostesc bacterii precum E-coli si salmonella, aceasta pare sa fie solutia perfecta. Fie ca vrei sa tai carne sau legume, o placa din cauciuc este mai prietenoasa cu cutitul, mai rezistenta in timp, mai usor de curatat si nu absoarbe nici lichide si nici mirosuri.

2. Tigaie de fonta

Tigaia de fonta e mai greu de manevrat in comparatie cu cele din noua generatie, dar asta nu ar trebui sa fie un impediment in a gati cu ajutorul ei. Desi pare de moda veche, fonta este durabila, distribuie caldura uniform pentru o gatire perfecta si poate fi folosita si pe aragaz, si in cuptor. Iti dam 3 motive bune pentru care sa revii la ea.

3. Doua cutite profesionale

Nu e nevoie sa-ti cumperi un set intreg. Poti incepe doar cu doua cutite elementare - un cutit de bucatar, cu lama de 20 cm si un cutit de legume, pe care sa-l folosesti pentru curatarea acestora. Este tot ce ai nevoie in bucatarie ca sa te misti rapid si eficient.

4. Peeler

Este cea mai buna solutie pentru cojit fructe si legume, pentru ca te ajuta sa te misti mult mai rapid. 

5. Oala de fonta

O bucatarie completa necesita o vesela completa pentru gatit. Oala de fonta este perfecta pentru gatit fripturi, legume, paste, fie la aragaz, fie in cuptor. Un singur lucru e sigur – vor iesi senzational. 

Citeste si: 10 ustensile care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie