1. Mananca alimente de sezon
Fructele, legumele, verdeturile aflate in sezon nu sunt doar proaspete si gustoase, ci si ieftine. Fa-ti cumparaturile in piata si cauta cele mai bune preturi. Vei economisi foarte multi bani.

2. Gateste cat mai mult

Dincolo de felurile principale de mancare, poti taia din cheltuieli si daca iti faci acasa sosurile pentru paste, dressingurile pentru salate, hamburgerii sau sandvisurile pe care le iei cu tine la serviciu. De asemenea, poti incerca sa faci paine acasa - aceasta va fi mult mai sanatoasa si mai pe gustul tau, pentru ca ii poti pune ce ingrediente iti doresti.

3. Mergi cu grija printre rafturile supermarketurilor
Probabil stii deja cum te manipuleaza comerciantii sa cumperi mai mult: produsele de la intrare iti deschid pofta, cele mai profitabile produse sunt la nivelul privirii tale, iar cuvintele "gratis", "oferta" sau "natural" te pacalesc sa cumperi chiar si lucruri de care nu ai nevoie. Tine minte lucrurile astea cand mergi la cumparaturi si fii mai destept decat comerciantii. Evita produsele din mijlocul rafturilor si cauta-le pe cele de jos sau de sus - aici sunt preturile cu adevarat bune, departe de privirile clientilor.

4. Creste ierburi in bucatarie
Iti trebuie cateva ghivece, o mana de seminte si pamant bun. Pentru cei care nu au norocul sa aiba gradina, balconul poate deveni la fel de bine cea mai buna oaza de verdeata si o mini sera pentru ierburi aromatice, ceapa verde si chiar rosii cherry. Nu iti trebuie studii in agricultura ca sa iti faci propria gradina de apartament. 

Sunt o multime de plante care pot fi crescute usor intr-un apartament: patrunjel, coriandru, busuioc, tarhon, cimbru, rozmarin, chives, oregano, marar, menta. Le poti pune pe fiecare in ghiveciul propriu sau le poti combina intr-un ghiveci mai mare. Citeste cateva secrete.

5. Mananca mai rar carne
Nu-ti zicem sa renunti complet la carne, ci sa o consumi in cantitatile recomandate de nutritionisti. In primul rand, incearca sa o mananci la o singura masa din zi, si nu la toate trei. Apoi, nu mai manca produse fast-food, care sunt departe de ceea ce ar trebui sa fie o mancare cu carne. Iar in fiecare vineri, alatura-te campaniei "Meatless Friday" si nu manca deloc carne. Avem si multe retete vegetariene pentru tine.