1. Adauga smanatana. Este mai mult decat evident de ce smantana este ingredientul cheie. Fie ca adaugi doar cateva linguri, fie ca folosesti o intreaga cutie, smantana va da supei textura matasoasa si gustul bogat. Dupa acelasi principiu poti adauga si iaurt gras. Daca nu vrei sa adaugi produse lactate, te poti baza pe textura placuta pe care o poate adauga in supa laptele de cocos. Nu folosi, insa, prea mult. Doar 250ml sunt suficineti fara a schimba dramatic gustul final al supei.

2. Adauga paine. Nu vorbim de curtoane, ci de paine proaspata sau veche de o zi pe care sa o rupi si sa o lasi la inmuiat intr-un bol de supa. Paseaza-o apoi cu un blender si adauga amestecul rezultat inapoi in oala mare.

3. Adauga nuci macinate. Evident, ca un astfel de adaos nu se potriveste in orice fel de supa, dar merge de minune intr-o supa cu legume. De exemplu, poti adauga caju macinat intr-o supa vegana de rosii. Poti folosi, insa, si nuci, fistic, migdale sau nuci pecan, in functie de preferinte. Macina-le foarte fin, pana cand sunt aproape sunt transformate in pasta, amesteca-le cu putina supa si toarna amestecul inapoi in oala.

4. Adauga faina, amidon sau orice alt agent de ingrosare. Cel mai potrivit este amidonul pe care sa il amesteci cu putina supa intr-un bol inainte sa il incorporezi in tot lichidul din oala. Asta va preveni formarea cocoloaselor.

5. Pregateste Beurre Manié. Suna pretentios, dar de fapt nu este. Inseamna sa framanti unt si faina in parti egale pana cand obtii o pasta pe care sa o adaugi in oala de supa. Amesteca pana cand se dizolva complet.